Aware Parenting in The Netherlands

 

Dutch flag

 

Aware Parenting is een opvoedingsfilosofie die de potentie heeft om de wereld te veranderen. Gebaseerd op de meest recente onderzoeken en inzichten op het gebied van de ontwikkeling van kinderen, stelt ze vele traditionele aannames over opvoeding in vraag en stelt ze een nieuwe benadering voor die een diepgaande verschuiving kan teweegbrengen in de relatie tussen een ouder en zijn of haar kind. Ouders die deze benadering volgen brengen kinderen groot die pienter, mededogend, bekwaam, geweldloos en vrij van drugs zijn. 

Aletha Solter, Ph.D., is een ontwikkelingspsychologe, geeft (internationaal) lezingen, is consultant en oprichtster van het Aware Parenting Institute. Haar boeken zijn in veel talen vertaald. Zij wordt internationaal erkend als een deskundige op het gebied van binding, trauma en disciplineren zonder straffen.

Drie boeken zijn in het Nederlands vertaald (Uitgeverij De Toorts). De Nederlandse titels zijn: Baby's weten wat ze willen (2009), Het ongedwongen kind (2004), en De taal van huilen (2000).

 

The Aware Baby in Dutch
Baby's weten wat ze willen
(The Aware Baby)
Helping Young Children Flourish in Dutch
Het ongedwongen kind
(Helping Young Children Flourish)
Tears and Tantrums in Dutch
De taal van huilen
(Tears and Tantrums)

(Note: Helping Young Children Flourish is out of print in English. An updated and revised edition was published in 2018 with the title, Cooperative and Connected. This book has not yet been translated into Dutch. Also, three other books have not yet been translated into Dutch: Attachment Play, Raising Drug-Free Kids, and Healing Your Traumatized Child.)

Aletha Solter is meerdere keren in Nederland geweest om workshops te leiden te Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Velp, en Driebergen (1991, 1996, 2000, 2004, en 2009).

De taal van huilen

Met haar boek De taal van huilen maakt Aletha Solter ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby's en jonge kinderen bedoelen als ze huilen. Dit revolutionaire boek biedt de mogelijkheid om tot een betere, diepere relatie met kinderen te komen. Solter heeft het geschreven voor ouders, verzorgers, onderwijzers en werkers in de gezondheidszorg.

Het boek geeft inzicht in de redenen waarom kinderen huilen en boos zijn en leert ons hoe we daar het best op kunnen reageren. Andere voordelen van Solters benadering zijn onder meer: baby's worden geholpen om 's nachts door te slapen (zonder dat ze worden genegeerd); kinderen leren spanning en trauma beter te verwerken; hun leer- en concentratievermogen wordt verhoogd; hun gevoel van eigenwaarde groeit en hun emotionele leven verdiept zich; agressief gedrag van kinderen vermindert.

"Ongetwijfeld zal het boek de lezer meer zelfvertrouwen geven als ouder of verzorger, omdat het speciale vaardigheden aanreikt, die vooral gericht zijn op constructief omgaan met tranen en driftbuien. Dankzij deze nieuwe vaardigheden zien ouders tot hun vreugde hun kinderen in lichamelijk en psychologisch opzicht gezonder worden." (uit het voorwoord van Thomas Gordon)

Instructeurs:

De volgende personen in Nederland zijn als Level 2 instructeur door het Aware Parenting Institute gecertificeerd:

red star CHRISTINA MULLER (Regional Coordinator for the Netherlands)
Amsterdam
e-mail: info@chrismuller.nl
website: www.chrismuller.nl
website: www.awareparenting.nl
red star ELINE WEIJERS
Esbeek (near Tiburg)
(31 6) 30.94.08.49
e-mail: eline@ouderschapvanuitjehart.nl
website: https://ouderschapvanuitjehart.nl/aware-parenting

Volledige lijst van gecertificeerde Aware Parenting instructers in Nederland.

Vereisten voor Aware Parenting certificering in Nederland.

 

Nederlandse artikelen:

Drie bouwstenen van Aware Parenting
Tien principes van Aware Parenting
Omgaan met driftbuien
Wat te doen als je baby huilt?
Laat je baby huilen in je armen, zo help je hem met doorslapen
De nadelen van time-out
Sla je kinderen niet
Twintig alternatieven voor straffen
Hebben kinderen echt nood aan complimenten?

 

This page was last updated on September 28, 2022. Copyright © 1996 to 2022 by The Aware Parenting Institute. All rights reserved. No part of this web page may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical (including copying to other web sites, and including translations), without written permission from Aletha Solter.